En professionel pandekagemaskine bliver brugt intensivt, ofte flere timer om dagen. Derfor er det nødvendigt at rengøre maskinen regelmæssigt og vedligeholde den korrekt, så den holder i mange år. Her i artiklen finder du ud af hvad du skal gøre inden du tager maskinen i brug første gang, og ikke mindst hvordan du skal rengøre maskinen løbende.

Det tager cirka en time til halvanden, at gennemgå den anbefalede rengøringsprocess. Du skal gennemføre nedenstående 5 trin regelmæssig, så du altid har en plade uden ujævnheder. En ren bageplade er lig med flottere pandekager.

1. Indstil temperaturen til 270°C og vent indtil den røde lampe slukkes.
2. Hæld halvanden spiseskefuld olie på midten af pladen.
3. Spred olien ud på pladen i bløde cirkelbevægelser med den fedtudlægger du sikkert har købt til formålet. Varmen begynder at udvikle røg, og det er også meningen.
4. Lad fedtet brænde i 5-10 minutter til pladen bliver brun og helt tør.
5. Gentag trin 3 yderligere tre gange (otte, hvis det er første gang, inden du tager maskinen i brug første gang). Brug mindre olie for hver gentagelse.

Når du er færdig skulle pladen gerne være mørk og skinnende.

Husk..

…at bruge olie uden tilsætningsstoffer stoffer.

Tip

Hvis der er bare en smule dejskorpe, eller andre ujævnheder på pladen, bør du fjerne det med en paletkniv. Det bedste vil være, at du investerer i en slibesten til crêpemaskiner, og bruger den inden du følger ovenstående 5 trin. Sådan en kan fås online til 135 kroner + moms.

Anbefalet udstyr til rengøring og vedligeholdelse

Slibesten til crepeplade
Slibesten, ca. 135 kr + moms

 

Paletkniv
Paletkniv, ca. 200 kr + moms

 

Fedtudlægger
Fedtudlægger, ca. 250 kr + moms