Der findes uendeligt mange opskrifter på pandekagedej, og det kan derfor være svært, at beslutte sig for en opskrift, man tror vil blive populær blandt kunderne. Typisk er hovedingredienserne de samme, men de små twists kan variere, når det kommer til forskellige smagsvarianter.

Hvis du vil være sikker på, at dine pandekager altid er lige gode, og du bare vil i gang, med en opskrift der virker, kan du vælge den nemme løsning, at købe en færdig dejmix. Dette vil vi dog ikke anbefale, da pandekagen ikke bliver nær så god som en hjemmelavet, og så er det også lidt bedre markedsføring, at kunne skrive hjemmelavede pandekager på skiltet.

 

Dessertpandekager / søde crêpes

TIL CIRKA 20 PANDEKAGER:

  • 500 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • Knivspids salt
  • 50 g smeltet smør
  • 1 liter letmælk

 

FREMGANGSMÅDE: Æg, sukker, salt og smør blandes sammen i en skål (brug eventuelt en røremaskine hvis du laver meget ad gangen). Tilsæt gradvist melet og et glas mælk. Når der ikke er nogen klummer i dejen, kan du tilsætte resten af mælken. Dejen bør stå på køl i en times tid, før du bruger den.

Opskrifter på crepe

 

Boghvede madpandekager

TIL CIRKA 30 PANDEKAGER:

  • 500 g boghvedemel
  • 2 teskeer hvedemel
  • 1 teske salt
  • 1 æg
  • 1 spiseske olie
  • 1 liter water
  • 25 cl letmælk

 

FREMGANGSMÅDE: Find en skål og tilsæt boghvedemel, hvedemel, salt, æg, olie og vand. Bland det hele godt sammen og tilsæt derefter 10 cl letmælk. Rør videre til der ikke er nogen klumper i dejen. Tilsæt derefter resten af mælken og rør igen. Stil dejen på køl i en time og du er klar til at lave pandekager.