Typer af pandekagemaskinerEn professionel pandekagemaskine skulle gerne kunne holde i mindst 5-10 år. Det er desværre ikke alle der holder så længe. Derfor er der nogle ting du skal sikre dig inden du køber.

 

Valg af mærke

Noget af det første du støder på i din jagt på en pandekagemaskine er , at der findes mange forskellige mærker og en del no-name maskiner.

I første omgang bør man holde sig fra de maskiner, hvor der ikke er noget tydeligt brand der vil sætte sit logo på maskinen.

Derudover anbefales det at man vælger en pandekagemaskine, af en producent der specialiserer sig i netop pandekage/crêpe maskiner. Der findes mange storkøkkenproducenter rundt om i Verden og Europa, der køber billige maskiner hjem fra Kina, og derefter sætter sit logo på, og kommer dem ned i fine papkasser. Det kan være svært at vide om dette er tilfældet, men følg din sunde fornuft. Producerer firmaet over 100 forskellige produkter, er det sandsynligt, at de ikke selv producerer dem alle.

En af verdens absolut bedste crêpe producenter er franske Krampouz, som er specialist i netop vaffel- og pandekagemaskiner.

 

Service og garanti

Du kan købe professionelle pandekagemaskiner flere steder i Danmark, men forskellen på garanti og service kan være stor. Vælg derfor leverandør med omhu. Det kan blive dyrt at købe en maskine der går i stykker når der ikke er indgået en aftale om garanti. Når man handler b2b, er man nemlig ikke særlig godt beskyttet af købelovet, som når man køber som privat.

Garanti på mindst 1 år er at foretrække, og det skal helst dække både reservedele og montørtimer. Vælg derudover en leverandør der har reservedele på lager, så du ikke skal vente 4-8 uger på at få noget hjem fra fabrikken.

 

Pris og kvalitet

Du har hørt det mange gange, men det gør det ikke mindre rigtigt. Pris og kvalitet hænger sammen. Hvis det lyder til at være for godt til at være sandt, så er det det også.

Jo billigere en maskine du køber, jo mere går du typisk på kompromis med 1) maskinens holdbarhed, 2) pladen og brænderens kvalitet og 3) service og garanti på maskinen.

 

Skal jeg købe i udlandet eller Danmark?

Med internettet kan man i dag købe varer overalt i verden. Og det er der mange der benytter, fordi det ofte er billigere. Hvis der er en betydelig besparelse at hente, og du kan leve med en længere leveringstid, er der ikke noget i vejen for at gøre det. Du skal bare være opmærksom på de problemer, der kan opstå, hvis du vælger en udenlandsk leverandør.

Hvis du køber i udlandet vil dine garantier og rettigheder matche standarderne i det land du køber varen i. Så husk at tjekke, hvordan du er stillet ved fejl og mangler. Hvis noget endeligt går galt, kan du ende med, at skulle vente i mange dage/uger på at få reservedele hjem. Og hvem skal reparere maskinen? Skal den sendes tilbage til leverandøren? Eller skal du selv finde, og betale, en elektriker i Danmark.

 

Skal jeg leje eller købe?

For nogle vil det kunne betale sig at købe, for andre at leje. Hvis du har erfaring med salg af pandekager eller lignende, og har noglenlunde styr på hvad du har brug for, er det helt klart smartest at købe. Det er billigst på den lange bane. Hvis du derimod ikke har erfaring, og i øvrigt ikke med sikkerhed ved, om det er noget for dig, bør du starte med at leje. På den måde står du ikke med en masse udstyr der skal sælges brugt. Har du ingen startkapital, er det selvfølgelig et krav at du lejer. Undgå så vidt muligt at købe på afbetaling, hvis du ikke har erfaring med at sælge pandekager.